Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет при покупка на 166 2.4jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Преди години с много голям мерак отидох до Италия за да си докарам кола. Никога не бих повторил тази грешка!

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Защо...сподели

Comment

Аз съм твърдо убеден че тук ще си намериш много по добра машина на същите пари отколкото в Италия. Но всеки има правото да си решава. Пожелавам ти да намериш това което търсиш. Успех и да се похвалиш като вземеш
        Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Comment

Първоначално публикувано от BMWWW Покажи съобщение
          Защо...сподели
          Преди десетина години реших да си купувам опел калибра. Тук по това време беше пълно с такива коли.
          Но и аз като теб си казах, че би било по-добре ако си я взема от чужбина.
          Ориентирах се към Италия и попаднах на един търговец посредник (българин, живеещ в Италия), с когото след дълга комуникация уточнихме всичко.
          Когато тръгвах за натам, аз знаех доста работи (кои коле ще гледам, къде се намират, колко струват.........
          И си представях, че ще ида, ще ги огледам, ще реша коя да взема, ще уредим документите и ще се прибера с нея.
          Реалността се оказа доста по-различна:
          Там се започна едно ходене насам-натам. Тоз го нямало, онази кола я били купили, онази пък в последния момент се разбрало, че е с блокирал двигател.................
          От уговорени 20 - тина коли, реално видях 5, от които 4 съществено се отклоняваха от уговорките за цени, екстри и т.н. И така реално аз избирах измежду една кола. Без възможност за детайлен преглед и пр,
          Оттам нататък се започна една мъка с оправянето на документите.
          Цялата работа се проточи повече от седмица. Всеки ден престой ми струваше около 100 евра.
          Накрая не можаха да ми оправят документите и качих колата на един автовоз и се върнах без нея.

А когато пристигна тук, по пътя я бяха яко изтарашили и една камара неща липсваха.........инструмент, резервна гума, 200 ватов kenwood..............

Тук се оказа, че има потрошени сегменти.
          Айде ремонт..............

Като теглих чертата, се оказа, че ако я бях купувал оттук, щеше да ми излезе по-евтино, чях да избирам измежду 20 коли, щях да мога да ги гледам под лупа..........и най важното - ако не ми хареса мога да се откажа, без да изгоря с едни 1000 лв. за престой някъде.
          Е - вярно остана ми разходката.

Всичко зависи от човека, който ще ти реди работите там. Ако смяташ да отидеш сам, така както отиваме на Горубляне и избираме, просто забрави.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Един да напише нещо реално, човек като чете из нета ще си помисли, че всички са егати тарикатите и той е най-големият карък и некадърник Ей такива са истинските истории от живота, само че малко хора ги споделят
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Не забравяй, че ако си вземеш кола от тук има доста разбиращи хора, които могат да ти съдействат при намирането на хубав екземпляр. Тук в БГ имаш и възможността да закачиш колата на диагностика и така ще разбереш не само истинските километри (което теб те притеснява) но и истинското състояние на колата.

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                Един да напише нещо реално, човек като чете из нета ще си помисли, че всички са егати тарикатите и той е най-големият карък и некадърник Ей такива са истинските истории от живота, само че малко хора ги споделят
                Още по онова време беше ясно едно:

1 - Това, че тук пристигат колите от цяла Европа. Или пазарът на стари коли в България е няколко пъти по-голям в сравнение с този в Италия. В Италия средностатистическата автокъща се състои от 15 - 20 коли и разстоянието между отделните автокъщи е няколко десетки километра.

2 - При сериозната конкуренция между вносителите на стари коли, колко си мислите, че им е комисионната?
                Аз казвам, че не може да бъде повече от 5 - 10% от стойността на колата.

Или ако вземем за база кола за 5000 лв. търговецът няма как да прибере повече от 300 - 500 лв.
                А тия пари си ги дал за път и за 2 дена престой.

В тази връзка си спомням следното:

Преди доста години се провеждаше търг с тайно наддаване, организиран от митницата. На този търг се продаваха конфискувани или изоставени от чужденци западни коли. Огледът се провеждаше до бившия сервиз москвич и се състоеше в обикаляне около колите, дори нямаш право да отваряш врати и капаци. Не можеш да ги палиш, още по-малко да ги караш.

Та правиш един такъв оглед и след това играеш. В зала Фестивална в денят "Д" се събира половин София и всеки пуска в запечатан плик офертата си. И после чакаме резултатите.............

И един приятел по едно време каза:

Странна работа е българинът в желанието да купи стара кола.........
                Може да отиде да я купи от човек, за почти същите пари, да я гледа отвсякъде, да я кара, да умува, да се пазари..............

Но той предпочита да играе АБСОЛЮТНО НА СЛЯПО само защото е уверен в това, че частният продавач го лъже!

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Но не се знае с какъв колимeтраж.Не искам да си купя хубава кола на 100 000 български километра нали ме разбирате .
                  е колега почвам да си мисля, че търсиш нещо неоткриваемо. хем на "без километри", хем втора ръка, хем токущо слезла от конвейра.
                  Дано аз да се бъркам в преценката си. Колегите ясно пишат всички хубави и лоши неща с които са се сблъскали, но никой неможе да отсече вместо теб. Можем само да споделим лични впечатления а решението е твое. Ако правиш по 50 000км за развлечение какво толкова те притеснява колко струва ремонта на окачването. Като съпоставиш двете неща се оказва нищожен разход за ремонт. Ориентировъчно цялото окачване предно и задно със нови части ще е от порядъка на 5000лв. Подчертавам порядък - никога не съм правил такава сметка и мисля да не правя, защото такъв ремонт е безмислен, освен ако не е наложителен- тоест доказано износени едновременно всички части или след катастрофа. При второто бих се насочил към закупуване на друг екземпляр.
                  sigpic
                  Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                  АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                  АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Аз 90-те години живеех в Германия и въпреки това си купих кола от тук. Спестих си много разправии - номера, прегледи, дълъг път и рисковете свързани с това, митници, колата купена от тук струваше толкова и ако бях я докарал от там с разходите. Видях и как скапани коли изчезваха от автосалона за седмица, връщаха се лъскави и се продаваха ведната
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Но не се знае с какъв колимeтраж.Не искам да си купя хубава кола на 100 000 български километра нали ме разбирате .
                      А искаш да си я купиш на 86 000 италиански км =)) .Ако ме разбираш де...
                      Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Намерих една кола,но ме интересува ако съединителя трябва да се смени колко пари излиза всичко защото оня италянец е казал,че нещо педала пада надолу ли или бие в нещо ли немога да разбера И ако някой знае за документите след кат там е минала на преглед застраховки и други работи ако я прехварли на мое име дали мога да си я докарам без да плащам нищо или по добре да си я отпише и на автовоз да я кача.Колата иначе хората кадетъо я гледат ми казаха ,че е супер даже има и сервизна книжка.Километрите все пак могат ли да се проверят като я докарам в България защото ми е на самнително малко .

Comment

Намерих една кола,но ме интересува ако съединителя трябва да се смени колко пари излиза всичко защото оня италянец е казал,че нещо педала пада надолу ли или бие в нещо ли немога да разбера И ако някой знае за документите след кат там е минала на преглед застраховки и други работи ако я прехварли на мое име дали мога да си я докарам без да плащам нищо или по добре да си я отпише и на автовоз да я кача.Колата иначе хората кадетъо я гледат ми казаха ,че е супер даже има и сервизна книжка.Километрите все пак могат ли да се проверят като я докарам в България защото ми е на самнително малко .
                          това е от помпата на педала - 100-120 лв.Съединителя струва 500-800лева с труда, koмпютъра май пази реалните километри при диагностика.
                          Last edited by lordliness; d.m.y г., 20:37.
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Аз някога (както съм писал в по-горен пост) не можах да и оправя документите и я качих на автовоз. Обърни особено внимание върху това договорът за покупко-продажба да бъде изряден. В противен случай ще береш ядове на митницата тук. А и правят обратни проверки за да установят, че действително колата идва от EC.
                            Реалните километри обикновено стават ясни при диагностика.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Абе сега като се загледах в колата уредите работят а оборотомера не...това го бех пропуснал .Това пак как се оправя.Или по-точно не работи явно,но как тогава показва колко гориво има и колко е темперетурата?Защото пък гледам,че свети лампата на маслото,коланите и акумолатора,значи явно не е запалена.
                              Last edited by BMWWW; d.m.y г., 21:25.

Comment

На снимка ли го гледаш това? Очевидно е на контакт и не работи двигателят.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X